Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τις νέες τηλεοπτικές άδειες-Ελεύθερος Τύπος-Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016


Συμπεράσματα από την υπόθεση αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών:

1. Διαπλεκόμενοι στην χώρα ήταν οι Κοντομηνάς (Alpha), Βαρδινογιάννης (Star) –οι οποίοι τιμωρήθηκαν με 3μερο εγκλεισμό στην Γενική Γραμματεία Τύπου, ενώ οι του Mega την ύστατη στιγμή και προ της τελικής κρίσεως, μετενόησαν, απαρνήθηκαν τα εγκόσμια και προφανώς οδεύουν προς μοναστικό βίο.
2. Λιγότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί, από όσους μπορεί ευχερέστατα να υπάρξουν, σημαίνουν πάταξη της διαπλοκής και επιβολή τάξεως και νομιμότητας.
3. Οι Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Κυριακού (ΑΝΤ1) προσήχθησαν στην Γραμματεία Τύπου, ως διαπλεκόμενοι και αυτοί, αλλά, απεδείχθη «δικαστική πλάνη» και τους επετράπη να συνεχίσουν, αφού υπέγραψαν δήλωση μετανοίας.
4. Οι δύο νέοι στον χώρο (κ. Καλογρίτσας και κ. Μαρινάκης) κατέβαλαν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ για την άδεια, τα οποία προφανώς επέχουν ρόλο δωρεάς προς την κυβέρνηση –προκειμένου να ανακουφίσει τις ευπαθείς ομάδες-, αφού από την διαφημιστική πίττα των 200 εκ. ευρώ και συνυπολογιζομένου του κόστους έναρξης και λειτουργίας είναι αμφίβολο αν θα τα αποσβέσουν πριν αναχωρήσουν προς την «αιώνιο Ανατολή».
5. Την βιωσιμότητα ή μη μιας επιχείρησης δεν την κρίνει η αγορά, αλλά αυτή καθορίζεται με Κυβερνητική απόφαση, δια χειρός του αρμόδιου Υπουργού.
6. Η κουμπαριά πλέον από-ενοχοποιείται και κάθε καταγγελία ξεπλένεται και καθάρεται από τα αναβλύζοντα, ιερά δάκρυα υπουργού, ο οποίος πρέπει να έχει προηγουμένως γλύψει όλο το παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα και να έχει αναβαπτισθεί στην κολυμβήθρα της Κουμουνδούρου (τελικά, πρέπει να είναι πολύ μεγάλη).
7. Όσο περισσότερο κιμά κάνεις τα μυαλά των πολιτών και όσο πιο πολύ απευθύνεσαι στα ταπεινά τους ένστικτα, τόσο πιο ασφαλής κάθεσαι στην καρέκλα σου.
8. Αριστερό πράμα δεν είναι η επιτυχία και η αριστεία, αλλά, προοδευτικό ζητούμενο είναι η αχρηστία.
9. Οι πλέον επικερδείς δραστηριότητες στις μέρες μας είναι η παραγωγή και εμπορία σανού (αν είναι υψηλών προδιαγραφών, γίνεσαι και επίσημος προμηθευτής του Δημοσίου).
10. Ας είσαι και παπάς απ’ τον καμένο σου λεβέντη θε να πάς (άσχετο με την πρώτη ματιά, αλλά καλό κι επίκαιρο).

Αυτά για μεσημβρία Σαββάτου, πλείονα επι του θέματος από Δευτέρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: