Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Το άλλο με τον Παππά το ξερεις; - Ελεύθερος Τύπος, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ο κοινός τόπος της φετινής εμφάνισης του Τσίπρα, στην ΔΕΘ, με άλλες, προηγούμενες ήταν τα ψεύδη, η έπαρση και το θράσος. Το νέο στοιχείο είναι ο καταφανής εκνευρισμός του –ειδικά σε «δύσκολες» ερωτήσεις-, η απόσταση που πήρε από το δεξί του χέρι και η απροκάλυπτη επίδειξη καθεστωτικής, ολοκληρωτικής, νοοτροπίας με τον αποκλεισμό από τις ερωτήσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ, σε άλλα, φίλια δόθηκε η δυνατότητα υποβολής δύο-τριών ερωτήσεων.
Πράγματι, χρειάζεται μεγάλη περίσσεια θράσους να απευθύνεσαι σε συνταξιούχους, οι οποίοι, μόλις πήραν τις κουτσουρεμένες τους συντάξεις και στους αγρότες των οποίων έχεις φορολογήσει και τις επιδοτήσεις και να επαίρεσαι ισχυριζόμενος ότι προστάτευσες το εισόδημά τους.
Υπήρχε κάτι ενδιαφέρον και σημαντικό στην παρουσία του Τσίπρα; Ναι. Ενδιαφέρον, όσο και αποκρουστικό ήταν το σημείο κατά το οποίο, σε μία επίδειξη φασίζοντος κυνισμού επιτέθηκε στην δημοσιογράφο του Alpha, η οποία πιθανώς θα είναι άνεργη σε λίγες ημέρες. Δυστυχώς για εκείνη, ούτε κόκκινα γάντια έχει να φορέσει ούτε στην ΕΡΤ εργάζεται, γεγονός που θα την καθιστούσε εν δυνάμει πελάτη και επομένως, άξια προσοχής.
Μετά την ολοκλήρωση της φαρσοκωμωδίας της απόδοσης των τηλεοπτικών αδειών, οι κυβερνητικοί παράγοντες –και ο ίδιος ο Τσίπρας στην ΔΕΘ-, συμψηφίζουν την περίπτωση της ΕΡΤ με την μέλαινα προοπτική ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Μία ακόμη επίδειξη προπαγανδιστικής τακτικής ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Τούτο, γιατί, η ανόητη απόφαση και η ακόμη πιο βλακώδης μεθόδευση εφαρμογής, η οποία βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο τον Σαμαρά για την Δημόσια τηλεόραση, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η σημερινή, τελική επιβάρυνση του Δημοσίου θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τα έσοδα και φυσικά, πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις.
Στην περίπτωση της ΕΡΤ, ο ιδιοκτήτης της (Ελληνικό Δημόσιο), απεφάσισε να κλείσει τον σταθμό, προκειμένου, να προβεί σε διαρθρωτικές αλλαγές. Οι εργαζόμενοι (1400 περίπου), που προσελήφθηκαν στην ΝΕΡΙΤ του Σαμαρά, προέρχονταν από την παλαιά ΕΡΤ και δεν νομίζω να υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για το ότι έπρεπε να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των 2.500+ εργαζομένων, οι οποίοι υπήρχαν στην προηγούμενη κατάσταση. Ας το κόψουν λοιπόν τα παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου και τα μαντρόσκυλα του Μαξίμου το παραμυθάκι και αν θέλουν συζήτηση επί της ουσίας για την διαπλοκή και το μαύρο χρήμα, ας απαντήσουν στις αιτιάσεις του συνεταίρου τους Υπουργού Εθνικής Αμύνης!
Κανείς δεν θέλει να τίθεται σε διακύβευμα η εργασία κανενός! Αλλά, μόνον εμπαθείς, μικρόψυχοι, εκδικητικοί και κατά συνέπεια ηλίθιοι, συγκρίνουν και σε κάποιες περιπτώσεις επιχαίρουν. Όπως, μόνον διαστροφικά, καθεστωτικά μυαλά προκαταλαμβάνουν με θρασύτητα τις αποφάσεις δικαστηρίων και δη των Ανωτάτων όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το άλλο, με τον Παππά το ξέρεις; Αλήθεια, τι ήταν και αυτό; Μήπως, ο γκαιμπελίσκος του Σύριζα χρεώνεται το ναυάγιο των σχέσεων με τον …ραφηνάτο υποστηρικτικό πυλώνα του Τσίπρα ή μήπως εμμέσως υποδεικνύεται, αυτός ο υπουργός, ως «ο αίρων τις αμαρτίες» του συγχρωτισμού και τις κακές συναναστροφές; Κάτι από Μόσχα του … και Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς θυμίζει η τακτική του Τσίπρα….
Δυστυχώς, η χώρα ατύχησε και σε κρίσιμες στιγμές ανέδειξε ανεπαρκείς ηγεσίες, κατώτερες των περιστάσεων. Η προστιθέμενη(!) αξία του Σύριζα είναι η ολοκληρωτική αντίληψη και πρακτική. Αντίληψη η οποία προσήκει σε Ανατολικού τύπου Δεσποτείες ή σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όλων των αποχρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: