Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Βραδινη καταδρομικη επιθεση με την συμμετοχη και των ΗΠΑ! - Ελεύθερος Τύπος, Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο της Μοσούλης, οι δυνάμεις των Peshmerga (Κούρδοι μαχητές του Αυτόνομου Κουρδιστάν του Βορείου Ιράκ), έφθασαν στα όρια της πόλης! Οι Κούρδοι μαχητές προήλασαν με αστραπιαία ταχύτητα και κατέλαβαν περιοχές πέριξ της πόλεως μέσα σε μια ημέρα με την υποστήριξη τόσο αμερικανικών όσο και ιρακινών δυνάμεων.

Οι κουρδικές δυνάμεις είναι εκείνες οι οποίες ξεκίνησαν πρώτες την επίθεση εναντίον των θέσεων των τρομοκρατών του ISIS, αφού προηγήθηκε νυκτερινή επιχείρηση μικρής καταδρομικής ομάδας του στρατού των ΗΠΑ.

Η προέλαση συνεχίζεται με τον ρυθμό της να επιβραδύνεται, λόγω των παγιδευμένων σημείων με νάρκες και βόμβες και όπως μας πληροφόρησε Κούρδος αξιωματούχος πρώτιστη μέριμνα των απελευθερωτικών δυνάμεων είναι ο περιορισμός ή και εκμηδενισμός των απωλειών μεταξύ των πολιτών και μαχητών.
Πληροφορίες και εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εντός της νύκτας θα έχουν απελευθερωθεί τα προάστια της πόλης και συντόμως αυτή θα έχει εκκαθαριστεί από τους φανατικούς ψυχοπαθείς του Ισλαμικού Κράτους.

Παρακολουθήστε live τις μάχες για την ανακατάληψη της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: