Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

«Το Πείραμα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ελεύθερος Τύπος, 24/03/19



 Ο Ανδρέας Φλουράκης, έχει ήδη δώσει δείγμα της δημιουργικής δυνατότητάς του τόσο όσον αφορά στην γραφή όσο και στην σκηνοθεσία. Στο Πείραμα η δημιουργική του ματιά, συναντάται με το εξαιρετικό κείμενο της Ζέτης Φίτσιου και νομίζω ότι σηματοδοτεί έναν σημαντικό κύκλο στην διαδρομή του.

Ίσως κάποιοι βρουν τετριμμένο το αντικείμενο που πραγματεύεται το έργο, μιας και εγκύπτει σε ένα κλασικό πρόβλημα -εκείνο δηλαδή που αφορά στην αλλαγή συμπεριφοράς και της διαμόρφωσης και ιεράρχησης των αξιών και επιδιώξεων του ατόμου συναφώς με τις κοινωνικές συμβάσεις και τα κοινωνικά επιβεβλημένα πρότυπα.
Ο δημιουργός, αξιοποιεί το λιτό και απολύτως κατανοητό κείμενο και με ένα πραγματικά ευφυές concept, μεστό λόγο και ευφάνταστη σκηνική παρουσίαση, επιτυγχάνει να δημιουργήσει μία υποβλητική παράσταση με ρυθμό, πρωτότυπα, λειτουργικά, σκηνοθετικά ευρήματα που κρατούν τον θεατή σε εγρήγορση.
Δίχως βερμπαλισμούς και πομπώδη -συνήθως και κενά περιεχομένου- στοιχεία, το αποτέλεσμα επιτυγχάνει να ισορροπεί στην υψηλή ποιότητα και την λιτή, απλή, κατανοητή στο ευρύ κοινό γλώσσα.
Εξαίρετες οι ερμηνείες των ηθοποιών, γεγονός που σημαίνει ότι η προχειρότητα είναι άγνωστη λέξη τόσο για τον κ. Φλουράκη όσο και για όλη την ομάδα που συνέβαλλε στην πραγματοποίηση της παράστασης.
Όσοι μέχρι την 14η Απριλίου καταφέρουν να δουν την παράσταση σίγουρα θα έχουν κερδίσει…
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Φλουράκης Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σκηνικό|Video Art: Χριστόφορος Κώνστας – Χρήστος Μαγγανάς _Xsquare DesignLab
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Τέλλος _Lighting Art
Κοστούμια: Γεωργίνα Γερμανού
Επιμέλεια Κίνησης: Κατερίνα Φωτιάδη
Επιστημονικός Συνεργάτης: Μάνος Δανέζης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γεωργία Αγγουριδάκη
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Λαγγούση
Παραγωγοί: Κώστας Λαμπρόπουλος , Γιώργος Κυριάκος_View Master Films
Διανομή
ΜΗΤΕΡΑ: Φαίη Ξυλά
ΠΑΤΕΡΑΣ: Πέτρος Λαγούτης
ΑΛΛΗ: Μυρτώ Αλικάκη
ΓΙΟΣ: Κωνσταντίνος Ελματζίογλου
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ: Μενέλαος Χαζαράκης



Δεν υπάρχουν σχόλια: