Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

... it’s time to make America respected again...

 ... it’s time to make America respected again...

JoeBaiden

στην πρώτη δημόσια ομιλία

                                                                                                                          μετά την εκλογική του νίκη
  
Newsberg, 25/11/2021

Με την ήττα του D. Trump επισημοποιείται, σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό που ξεκίνησε στην χώρα μας, με την … εκπαραθύρωση από την Βουλή του ανεκδιήγητου μορφώματος των ΑΝΕΛ.
Η αποπομπή, δηλαδή, των εκπροσώπων του εκτσογλανισμού της πολιτικής -γιατί ο «λαϊκισμός» είναι επιεικέστατος χαρακτηρισμός για το πολιτικό ποιόν τύπων σαν τον αρχηγό των ΑΝΕΛ και βέβαια, σαν τον απερχόμενο λαθρένοικο του Λευκού Οίκου.
Πράγματι, η νίκη του JoeBaidenστις ΗΠΑ πρέπει, από όλο τον Ελεύθερο κόσμο, από όλες τις Δυτικές Φιλελεύθερες Δημοκρατίες, να τύχει υποδοχής λύτρωσης. Έχω την αίσθηση ότι ένας αναστεναγμός ανακούφισης ακούστηκε από άκρη σε άκρη σε όλον τον πλανήτη.
Ένας αναστεναγμός λύτρωσης από όλους όσους έχουν στοιχειώδη λογική ανάλυση· κοινωνική ευπρέπεια και παιδεία· διαθέτουν αίσθηση του «συνόλου» και όχι «της πάρτης τους» και τέλος κινούνται με γνώμονα το γενικό καλό και όχι την ιδιοτελή, αρχοκεντρική μανία τους.
Ήρθε ο καιρός -και η ζωή και συνακολούθως η Ιστορία- να αποκαθηλωθούν οι μύθοι που κάποια τρωκτικά ή «ψεκασμένοι» προσπαθούσαν να κτίσουν για τον πορτοκαλόχρουκόμης τέως ένοικο του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτων.
Θα αποκαλυφθεί πλήρως πλέον αυτό που οι γνώστες και μελετητές της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ γνώριζαν μέσα από τις σελίδες βιβλίων πρώην συνεργατών του. Ότι ο μύθος του «αυτοδημιούργητου» δεν στηριζόταν παρά στην σωτηρία του (και μάλιστα δις) από περίεργες εταιρείες και Ρώσους χρηματοδότες οι οποίοι είχαν τα γραφεία των επιχειρήσεών τους στον Trumptowerστην Νέα Υόρκη.
Κυρίως, θα αποκαλυφθεί ότι αν δεν υπήρχε η σωτήρια για αυτόν παρέμβαση του Κρεμλίνου (υπόθεση με το hackingκαι την διαρροή των emailsτης καςClinton) δεν θα έβλεπε το Οβάλ Γραφείο ούτε με τηλεσκόπιο. Και βέβαια, θα γίνει σε όλον τον πλανήτη σαφές ότι το να είναι κανείς αδίστακτος, κυνικός και θρασύδειλος -όπως άλλωστε κάθε πρωτόγονος, εγωκεντρικός ηλίθιος-, έναντι όλων όσων δεν τον λιβανίζουν δεν εμπεριέχει κανένα στοιχείο ευφυΐας, αλλά, αντιθέτως πρόκειται για την μετουσιωμένη γελοιότητα σε μορφή ανθρώπου.
Είναι, όντως, σκιά στην μεγάλη χαρά για την νίκη Baiden-Harris, το γεγονός ότι ο Trumpδιατήρησε τις δυνάμεις που διατήρησε. Η πληγωμένη Αμερική, η Αμερική των «εκτός» δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα μεγάλα και σπουδαία του πλανήτη. Ευτυχώς ή δυστυχώς, έτσι είναι. Και έπρεπε να έρθουν οι συστάσεις για ενέσεις … χλωρίνης, ως αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, προκειμένου να τον στείλουν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι από εκεί που ήρθε.
Ο συντάκτης του παρόντος, όταν είχε προ 4ετίας, ανακοινωθεί η νίκη του D. Trumpείχε αρθρογραφήσει την 10η Νοεμβρίου 2016, σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης με τίτλο [Οι αμερικανικές εκλογές και η εκδίκηση της «γυφτιάς»] (δείτε το άρθρο ΕΔΩ).
Σε εκείνο το γραπτό αναφερόταν ότι […Δεν νομίζω ότι στον μέσο και μακρό χρονικό ορίζοντα θα συνεχίσουν οι ψηφοφόροι του να αισθάνονται δικαιωμένοι από την επιλογή τους, όταν κατανοήσουν και φανεί στην πράξη τι σημαίνει και τι συνεπάγεται το γεγονός ότι, οι πρώτοι που απέστειλαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα είναι ο ηγέτης της ανατολικής δεσποτείας από το Κρεμλίνο, η ηγεσία της απολυταρχικής Κίνας, η Β. Κορέα και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών…] και εν συνεχεία […Το όραμα των WoodrowWilson και FranklinDelanoRoosevelt, το οποίο έθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες την θέση του παγκόσμιου ηγέτη στον Ελεύθερο Κόσμο, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών, δείχνει να σβήνει ή τουλάχιστον να γκριζάρει και να ξεθωριάζει…].
Και αυτό είναι το μείζον σήμερα. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι οι ΗΠΑ είναι ο ρυθμιστής του διεθνούς συστήματος. Είναι η ηγέτιδα δύναμη της Δύσης, όπου «Δύση» το σύνολο των φιλελεύθερων, δημοκρατικών κοινωνιών. Και ο Πρόεδρός τους έχει καθοριστικό ρόλο,όχι μόνον στην πορεία του δυτικού κόσμου, αλλά, ολοκλήρου του πλανήτη.
Ήταν ένας κακός εφιάλτης η παρουσία του άξεστου τραμπούκου, του ρατσιστή και σεξιστή D. Trump στην Αμερικανική Προεδρία, μετά το όνειρο της ΠροεδρίαςObama. Και ήταν τόσο έντονη η αντίφαση, που προκάλεσε μεγάλο σοκ σε κάθε σοβαρό και σκεπτόμενο άνθρωπο· πλην, βεβαίως, των ακολούθων του Δεσπότη του Κρεμλίνου, του Σουλτάνου της Άγκυρας και άλλων, ομοίων τους, οι οποίοι παρατηρούσαν κακεντρεχείς, με χαιρεκακία τον «εκλεκτό» τους να διαλύει κάθε θεσμό ισορροπίας στο διεθνές σύστημα, θεσμούς τους οποίους η Δύση «μάτωσε» να δημιουργήσει μετά από δύο Παγκοσμίους Πολέμους και να ανοίγεται ανεμπόδιστα ο δρόμος για το πέρασμα στην εποχή του «δικαίου του ισχυρότερου», όπως προφανώς θα τους εξυπηρετούσε.
Προσωπικά, ο συντάκτης του παρόντος, δεν τρέφει καμία ψευδαίσθηση ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος θα διοικήσει με γνώμονα την εξυπηρέτηση των Ελληνικών συμφερόντων. Δεν έχει καμία αυταπάτη ότι ο JoeBaidenκαι η KamalaHarrisθα βάλουν στην άκρη τα Αμερικανικά συμφέροντα και θα στηρίξουν τυφλά τα «Ελληνικά δίκαια» έναντι του επικίνδυνου και απρόβλεπτου ηγέτη της Αγκύρας.

Έχει, όμως, την βεβαιότητα ότι οι ΗΠΑ θα επανέλθουν στην θέση που ανήκει σε μία μεγάλη, μία παγκόσμια, δημοκρατική υπερδύναμη. Θα αποδεχθούν και θα παίξουν έντιμα τον ρόλο τους ως η ηγέτιδα δύναμη του ελεύθερου κόσμου, ως η εγγυήτρια δύναμη της δημοκρατικής και φιλελεύθερης πορείας του Δυτικού κόσμου έναντι όλων των ειδών απολυταρχικών, αυταρχικών καθεστώτων· θα παίξουν τον ρόλο τους στην διαμόρφωση και πάλι των ισορροπιών στον πλανήτη. Και αυτό είναι πέραν πάσης αμφιβολίας «γήπεδο έδρας» και για τα Ελληνικά συμφέροντα, έναντι όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: